Nagroda Specjalna — „Im wyżej w las tym więcej nas” (Ada Żurowska)

Konkurs „Spotkajmy się w mieście” w ramach programu „Kształtowanie Przestrzeni”

Nagroda Specjalna
nagroda rzeczowa 

projekt
„Im wyżej w las tym więcej nas”

autor
Ada Żurowska (16 l.)
X LO im. Stefana Banacha w Toruniu

nauczyciel prowadzący
Tatiana Mielcarek


opinia jury

Podkomisja ds. Powszechnej Edukacji Architektonicznej przy Izbie Architektów jednogłośnie zdecydowała o przyznaniu poza podium nagrody specjalnej dla tej pracy. Docenia się w pracy odwołanie do tradycyjnej formy zabawy na drzewie, tak niegdyś popularnej, oferującej jednocześnie  różne formy wypoczynku i aktywności dla różnych osobowości- aktywnych i statycznych. Forma  drzewnego placu zabaw zapewnia pewne oderwanie od ziemi (rzeczywistości?) i azyl, zarówno jako  samotnia jak i dla grup. Połączenie z formą „ekobudki” oferującej drobne przekąski zapewne stworzyłoby miejsce chętnie odwiedzane przez dzieci i młodzież. Obcowanie z przyrodą w połączeniu z pro środowiskowymi rozwiązaniami uczy młodzież właściwego stosunku do otoczenia. Docenia się także estetycznie wykonaną makietę.

Głos został już oddany

Nowa kolekcja REHAU RAUVISIO crystal deep
Nowa kolekcja REHAU RAUVISIO crystal deep
INNOVIEW – okna, które zmieniają dom
INNOVIEW – okna, które zmieniają dom
ÖSTBERG – innowacyjna technologia wentylacyjna
ÖSTBERG – innowacyjna technologia wentylacyjna
Energooszczędne klimatyzatory Heiko - ogrzewaj i schładzaj swoje mieszkanie lub biuro
Energooszczędne klimatyzatory Heiko - ogrzewaj i schładzaj swoje mieszkanie lub biuro