Wyróżnienie — Natalia Walaszkowska

Wyniki studialnego konkursu na projekt Centrum Sportowo-Edukacyjnego im. Kazimierza Deyny w Starogardzie Gdańskim

Wyróżnienie
2 500 zł brutto
 
autorka
Natalia Walaszkowska

opinia jury
Wejście do budynku zaprojektowano w centralnej części na hol z otwartymi schodami. Ciekawie rozwiązano wejście na taras połączony z salą konsumpcyjną na piętrze, powiązane ze schodami, i dalej na dach — taras widokowy. Duża przestrzeń sali ekspozycyjnej ma możliwość podziału za pomocą ścian przesuwnych (szyny na suficie), co umożliwia zmiany aranżacji pomieszczenia. Bryła budynku, choć mocno rozbita (nieenergooszczędna) jest dobrze zakomponowana, co pozytywnie wpływa na efekt wizualny.
Wymagania Zamawiającego co do funkcji i programu zostały w znacznym stopniu spełnione, jednak projekt wymagałby pewnych zmian dla potrzeb użytkownika oraz zmian w zakresie rozwiązania klatek schodowych w związku z warunkami ewakuacji.

Głos został już oddany

IGP-DURA®one – system powlekania proszkowego
Dachówki na elewacji – trend w architekturze 2024

TECTUS®
całkowicie ukryty system zawiasów

www.simonswerk.com
INSPIRACJE