Wyróżnienie za wykreowanie nowej jakości przestrzennej — Aleksandra Wyczyńska

Konkurs na projekt Ogrodów Terapeutycznych w Centrum Onkologii w Bydgoszczy-Fordonie

Wyróżnienie za wykreowanie nowej jakości przestrzennej

autorka
Aleksandra Wyczyńska

opis autorski

Celem projektu było stworzenie przestrzeni przyjaznej dla pacjentów, odwiedzających oraz okolicznych mieszkańców Centrum Onkologii w Bydgoszczy. Strefa lobby widoczna na jednej z wizualizacji została zmieniona na poczekalnię z dużą ilością zieleni oddzielającą odpoczywających. Nowoprojektowany budynek terapeutyczny przystosowany jest dla osób z ograniczeniami ruchowymi, ma liczne sale do terapii, które są otwarte na duży ogród terapeutyczny, który został podzielony na kilka stref: smaku, dotyku, wzroku, dotyku, zapachu. Dodatkowo park leśny otaczający założenie został zaprojektowany pod różnych użytkowników, zakładając miejsca relaksu i wypoczynku czy strefy aktywności fizycznych.

Głos został już oddany

Przełom w montażu gniazdek elektrycznych
Przełom w montażu gniazdek elektrycznych
Prisma Collection – 50 kolorów farb proszkowych Super Durable
CAD projekt design – 3. edycja spotkań z projektantami wnętrz
INSPIRACJE