Wyróżnienie (ex aequo) — Arch_it

Konkurs na opracowanie koncepcji urbanistyczno-architektonicznej nowego budynku Wydziału Informatyki Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie

Wyróżnienie

20 00 tys. złotych brutto

pracownia
Arch_it

skład

Piotr Zybura, Szymon Ciupiński, Jakub Dunal, Michał Grądowy, Daria Krzosek, Jakub Marczewski, Anna Rottau, Jan Stępień


uzasadnienie jury

Wyróżnienie przyznano za racjonalną realizację programu funkcjonalnego poprzez zaprojektowanie kompaktowego budynku oraz zagospodarowanie terenu adekwatne do skali założenia konkursowego. Na uwagę zasługuje podłużny plac stanowiący komunikacyjny i formalny łącznik pomiędzy wydziałami zaprojektowany z poszanowaniem zastanej na terenie zieleni przy użyciu dyskretnych i eleganckich środków.


Konsekwentna i zdyscyplinowana forma elewacji oparta na rytmie otworów okiennych wzbogacona detalem o skontrastowanej fakturze tworzy lekką i powściągliwą formę.

Głos został już oddany

DACHRYNNA: zintegrowany system dachowy 2w1 (Dach + Rynna)
SPACE Designer
INSPIRACJE