I Nagroda — STUDIO GAB

Zamknięty konkurs na projekt budynku biurowego w technologii szkieletu drewnianego dla Grupy Burkietowicz

I Nagroda

20 000 złotych brutto

Pracownia

STUDIO GAB


Uzasadnienie Jury

Projekt został doceniony za pragmatyczne podejście do kształtowania bryły i funkcji budynku. Przyjęta w rozwiązaniach modułowa struktura, daje użytkownikowi dużą swobodę w kształtowaniu wnętrz odpowiadających zmieniającym się potrzebom. Modularna fasada obiektu nadaje rytm i porządkuje przestrzeń, przyjęte rozwiązania architektoniczne ułatwiają proces realizacji obiektu. Unikatowy system świetlików zapewnia optymalny poziom doświetlenia części biurowych oraz zapewnia naturalne przewietrzanie budynku. Budynek charakteryzuje szlachetna skromność i powściągliwość formy, która w ocenie komisji przełoży się na ekonomikę eksploatacji budynku. Bryła proporcjonalnie wpisuje się w otaczającą przestrzeń, ukazując jednocześnie możliwości budownictwa drewnianego.

Głos został już oddany

KOS Elektro System – jakość, funkcjonalność i styl
Prisma Collection – 50 kolorów farb proszkowych Super Durable
CAD projekt design – 3. edycja spotkań z projektantami wnętrz
INSPIRACJE