II Nagroda ex aequo — Ligas Architekci Pracownia Projektowa

XXVII edycja konkursu „Polski cement w architekturze”

II Nagroda ex aequo

10 tys. zł

projekt
Kino plenerowe w Suszczu

autorzy
Ligas Architekci Pracownia Projektowa; Łukasz Ligas

współpraca 
Piotr Puszczewicz

inwestor
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Ziemia Pszczyńska”

wykonawca
BEN-BUD


opinia jury

Projekt powstał w odpowiedzi na potrzeby lokalnej społeczności. Ten projekt to nie tylko letnie kino czy mała scena plenerowa, to także miejsce spotkań integracyjnych mieszkańców. Miejsce pikników, spotkań i zabaw. Projekt ten jak i późniejsza realizacja pokazuje, jak można wydać społeczne pieniądze w dobry sposób. Pokazuje również, że dysponując małym budżetem, można zrealizować dobrą architekturę wszędzie. Indywidualny charakter obiektu tworzy zastosowana technologia betonu barwionego w masie przy użyciu tradycyjnego szalunku drewnianego, w połączeniu z małą skalą budynku doskonale wpisują się w nowoczesną formę obiektu. W opinii jury realizacja kina letniego idealnie wpasowała się w formułę konkursu Polski Cement w Architekturze.

Głos został już oddany

KOS Elektro System – jakość, funkcjonalność i styl
Prisma Collection – 50 kolorów farb proszkowych Super Durable
CAD projekt design – 3. edycja spotkań z projektantami wnętrz
INSPIRACJE