Wnętrze w czerni łączące Pop Art i Wu-Tang Clan

Czy aranżacja mieszkania może być inspirowana klubami i nocnym życiem miasta? Jak najbardziej! „Pop-artystyczna dusza” to projekt stworzony przez architektów wnętrz z pracowni KODO, przed którymi stanęło nie lada wyzwanie.

Właścicielem osiemdziesięciometrowego mieszkania w Warszawie jest artysta i miłośnik pop-artu i głębokiej czerni, co doskonale widać w tej aranżacji. Poza elementami użytkowymi istotne były wyjątkowe dekoracje widoczne na tle czarnych ścian. Mieszkanie składa się z długiego holu, łazienki, sypialni, pralni i garderoby, pokoju i salonu z aneksem kuchennym.

Sypialnia

sypialnia również opiera się na głębokiej czerni

© KODO

salon z flamingiem

Przestrzeń salonu to wyjątkowy splot zróżnicowanych efektów. Na podłodze zdecydowano się na delikatny szary parkiet. Ściany z delikatnymi frezami opanowane są przez głęboką czerń. Uwagę przykuwa tutaj kolorowy flaming zlokalizowany obok telewizora. Znajdziemy tu również metalowy stół i sofę narożną w podobnym kolorze. Stół oświetlany jest przez lampy w kształcie klasycznych żarówek ustawione na czarnym stelażu. Nad nimi znajdziemy wyjątkowe paprotki.

Salon

salon z wyjątkowym wyposażeniem

© KODO

Wnętrze wyposażone zostało w czerwone zasłony, które nadają wyjątkowego charakteru. Obok nich znajdziemy lampę złożoną z żarówek na linkach, tworzących wrażenie pajęczyny. Obok zlokalizowano zielono-fioletowy neon z napisem MIAMI VICE, a także reprodukcje Andy”ego Warhola.

Flaming Regał

W salonie uwagę przykuwają detale i akcesoria

© KODO

kuchnia

Aneks kuchenny, zlokalizowany obok stołu jest bezpośrednio połączony z salonem. Zdecydowano się tutaj na drobną cegłę i czarne fronty zabudowy kuchennej. To przestrzeń w pełni skomunikowana estetycznie z salonem i jadalnią.

Jadalnia

jadalnia i kuchnia

© KODO

toaleta z zielenią

Łazienka to przestrzeń, w której znajdziemy te same elementy co w salonie — brąz i czerń. Na podłodze zdecydowano się na białe płytki. To, co odróżnia łazienkę od pozostałych części aranżacji, jest zielona rama z chrobotka.

Łazienka Łazienka

łazienka

© KODO

hol z czerwienią i Wu-Tang Clan

Warto zwrócić uwagę również na hol. Tutaj obok czerni i tego samego parkietu znajdziemy czerwone siedzisko i coś, czego nie znajdziemy w żadnym innym wnętrzu — neonowe logo hip-hopowej grupy Wu-Tang Clan.

Neon Wu-Tang Clan w holu

neon Wu-Tang Clan w holu

© KODO

opracował Wiktor Bochenek

Koły Buderus
DOMiTRENDY [DYWILAN]