Wnętrze w którym łączy się drewno, biel i lastryko

Czy można połączyć lastryko, biel, drewno i Morze Bałtyckie? Jak najbardziej! Przed takim wyzwaniem stanęła Justyna Hys z pracowni J Creative Studio.

Mieszkanie zlokalizowane jest w Gdyni. Znajduje się w starej kamienicy, której historia sięga 1937 roku. Tak wyjątkowy budynek niesie ze sobą dodatkowe atuty jak wysoki strop i okna — dające zawsze dużą ilość światła.

W mieszkaniu zdecydowano się na trzy dominujące elementy: szarości i biele na ścianach, elementy drewniane i wyjątkowo kolorowe lastryko. Zaraz po wejściu znalazła się też zabudowa w postaci drewnianej ściany oddzielającej część pomieszczeń.

Przedpokój Salon

Przedpokój i salon

© J Creative Studio

Zabudowa wykorzystująca Orzech Wisconsin sprawia wrażenie niezależnego, geometrycznego elementu wstawionego do mieszkania. Jako centralny punkt nie jest jedynie nowoczesnym akcentem, ale również ociepla całą przestrzeń — podkreśla Justyna Hys.

W salonie na środku postawiono szarą sofę, obok której znalazł się wyjątkowy stolik kawowy w formie prostopadłościanu z czarnego marmuru ozdobionego białymi żyłkami. W przypadku wyborów mebli postawiono na minimalizm i swobodę. Deski surfingowe między pomieszczeniami zwracają na siebie uwagę.

Salon

Salon

© J Creative Studio

kuchnia

W kuchni na podłodze znajdziemy wspomniane lastryko. To wyjątkowe rozwiązanie nadającego nowoczesny i interesujący charakter tej przestrzeni. Całościowego charakteru dodają również fronty zabudowy kuchennej wykonane z drewna. Ściany to dalej dominacja delikatnej bieli. Dodatki zostały tutaj ograniczone, choć są widoczne. Drzwi w kuchni zostały pomalowane na biało, przez co wtapiają się w bezpośrednie otoczenie.

Kuchnia

Kuchnia

© J Creative Studio

opracował Wiktor Bochenek

Koły Buderus
DOMiTRENDY [DYWILAN]