Wyszukiwana fraza musi zawierać minimum 4 znaki

Konkurs na modernizację i rozbudowę Wilii Narutowicza przy ul. Parkowej 23 w Warszawie na potrzeby Oddziału Muzeum Historii Polskiego Ruchu Ludowego

rozstrzygnięcie konkursu

listopad 2018

organizator

Muzeum Historii Polskiego Ruchu Ludowego, SARP Warszawa

lokalizacja

Warszawa

opis

29 listopada 2018 roku rozstrzygnięto konkurs na modernizację i rozbudowę Wilii Narutowicza przy ul. Parkowej 23 w Warszawie na potrzeby Oddziału Muzeum Historii Polskiego Ruchu Ludowego.

Przedmiotem pracy konkursowej była modernizacja i rozbudowa Willi Narutowicza przy ul. Parkowej 23 w Warszawie na potrzeby oddziału Muzeum Historii Polskiego Ruchu Ludowego w zakresie adaptacji zabytkowej Willi Narutowicza przy ul. Parkowej 23 w Warszawie, poprzez:

  • przebudowę całości wnętrza Willi oraz remont willi z przywróceniem jej utraconych wartości historycznych, technicznych i estetycznych wraz z niewielkimi zmianami w bryle budynku w celu uzyskania maksymalnej powierzchni użytkowej,
  • rozbudowę polegającą na dostawieniu nowego dwukondygnacyjnego podpiwniczonego pawilonu, w celu dostosowania całego założenia do potrzeb nowego oddziału Muzeum Historii Polskiego Ruchu Ludowego poświęconego wychodźstwu polskiemu im. Ignacego Paderewskiego.

Sąd konkursowy przyznał I Nagrodę oraz sześć równorzędnych wyróżnień. Zwyciężyła koncepcja autorstwa BDR Architekci.

I Nagroda

BDR Architekci

Wyróżnienie

MAMGUSTA pracownia projektowa Sebastian Tabędzki

Wyróżnienie

INOONI Jakub Zygmunt, PSBA Przemysław Sokołowski Biuro Architektoniczne

Wyróżnienie

Agnieszka Lewandowska, Tomasz Saracen, Maciej Kowalczyk

Wyróżnienie

NADUKA Piotr Naduk

Wyróżnienie

NM architekci Zuzanna Szpocińska, NM architekci Tomasz Marcinkiewicz, Jerzy Grochulski

Wyróżnienie

Piotr Kłoskowski Architekt

Głos został już oddany

okno zamknie się za 5

Velux ArchiTips
Velux ArchiTips
Rewolucyjne i rewelacyjne sufity HeartFelt® Origami od Hunter Douglas Architectural
Rewolucyjne i rewelacyjne sufity HeartFelt® Origami od Hunter Douglas Architectural