III Nagroda (ex aequo) — JUVENES - PROJEKT

Wyniki konkursu na opracowanie koncepcji zagospodarowania przestrzeni publicznej w rejonie ulic Złotej i Zgoda w Warszawie

III Nagroda (ex aequo)

12 500 PLN

autorzy

JUVENES - PROJEKT


opinia jury

Praca nr 2 została nagrodzona za próbę wykorzystania przestrzeni po tunelu w osi ul. Złotej, w której zaproponowano patio z drzewami o koronach widocznych z poziomu chodnika prowadzących do tunelu zaadaptowanego na klub muzyczny lub galerię sztuki. Sąd konkursowy docenił oryginalny i ciekawy pomysł osi wodnej poprowadzonej pod Domem pod Orłami oraz wyeksponowanie przedwojennego przebiegu ulic z zastosowaniem historycznego bruku i przewidzenie użycia materiałów, które mogą zostać odkryte podczas budowy. Autorzy dopracowali dobór gatunkowy roślin dla każdej z zaprojektowanych przestrzeni. Wyjątkowym pomysłem jest wprowadzenie elementu łączącego przestrzenie i widoki — obiektu sztuki widocznego z wielu miejsc. Za ciekawą uznano propozycję urozmaicenia rzeźby terenu na placu Młynarskiego.

Głos został już oddany

KOS Elektro System – jakość, funkcjonalność i styl
Prisma Collection – 50 kolorów farb proszkowych Super Durable
CAD projekt design – 3. edycja spotkań z projektantami wnętrz
INSPIRACJE