Aranżacja w stylu Glamour

Wiktor Bochenek
20 maja '22

Celem tej aranżacji było stworzenie wnętrza utrzymanego w stylu Glamour. Realizacja pracowni Nasciturus Design tworzy przestrzeń utrzymaną w ostrej, świecącej bieli.

łazienka

łazienka

© Nasciturus Design

Projekt powstał dla rodziny złożonej z rodziców, trzech córek i małego pieska. Mieszkanie znajduje się na Warszawskim Ursynowie, zaś jego powierzchnia wynosi sto dwadzieścia metrów kwadratowych. Dla architektów najważniejsze było nadanie nowoczesnego, funkcjonalnego charakteru opartego przede wszystkim na mocnej, ostrej bieli.

przedpokój

przedpokój

© Nasciturus Design

miejsce rekreacji — salon

Strefa odpoczynku opiera się na narożnej białej sofie, obok której zlokalizowano kominek z telewizorem. Betonowy półokrągły stolik kawowy dopasowany został do szarego, dywanu. Kolorystyka zostaje delikatnie przełamana przez sporej wielkości zieloną roślinę ustawioną przy przejściu. Celem salonu było stworzenie przestrzeni przyjemnej i delikatnej. Istotnym elementem są też białe, długie zasłony.

salon z jadalnią

salon z jadalnią

© Nasciturus Design

 Tuż obok znalazła się jadalnia z prostym drewnianym stołem na metalowych nogach i białym krzesłami. Uwagę przykuwa przede wszystkim lampa złożona z prostych, metalowych listew, które przez odpowiednie rozłożenie tworzą efekt falowania.

jadalnia

jadalnia

© Nasciturus Design

marmurowa kuchnia

Od pozostałych części kuchnie oddzielono wyspą kuchenną w kolorze delikatnej szarości naśladującej marmur. Fronty zabudowy kuchennej to przede wszystkim czysta biel, delikatnie przełamana fazowaniem. To przestrzeń bardzo spokojna i obszerna. Sprzęty AGD zostały dopasowane kolorystycznie do całości.

kuchnia

kuchnia

© Nasciturus Design

dynamiczna linia

W sypialni zdecydowano się na nietypowe rozwiązanie. Polega ono na zastosowaniu lameli przedzielonych lustrami, co pozwala na wyjątkową grę świateł, a także dynamizowanie tej przestrzeni. Lamele przebiegają od zagłówka przez sufit na następną ścianę.
sypialnia

sypialnia

© Nasciturus Design

opracował Wiktor Bochenek

Głos został już oddany