Pokój kąpielowy z etnicznym akcentem

03 stycznia '24

Katarzyna Kraszewska stworzyła aranżację apartamentu stworzonego z czterech osobnych mieszkań.

Łazienka projektu Katarzyny Kraszewskiej to prawdziwa strefa kąpielowa

Łazienka projektu Katarzyny Kraszewskiej to prawdziwa strefa kąpielowa

Fot. Tom Kurek

Miejsce relaksu

Do łazienki wchodzi się przez szklane drzwi znajdujące się w sypialni. To pomieszczenie to prawdziwa strefa kąpielowa. Jej centralnym punktem jest owalna wolnostojąca wanna, która jest idealnym miejscem do relaksu. Tuż obok niej znajduje się mały stolik, na którym można umieścić akcesoria kąpielowe. Jego oryginalna forma wyszczerbionego bloku kamiennego podkreśla naturalny charakter aranżacji. Tuż za wanną znajdują się natomiast dwie drewniane etniczne rzeźby, które nadają przestrzeni wyjątkowego charakteru. Całość dopełniają delikatne, długie zasłony.

Obok wanny znajduje się oryginalny stolik

Obok wanny znajduje się oryginalny stolik

Fot. Tom Kurek

Otulające barwy

Wnętrze utrzymane jest w naturalnych kolorach ziemi, piasku i surowego drewna. Zarówno ściany, jak i podłoga zostały wyłożone ogromnymi płytkami wielkoformatowymi w ciepłym beżowym kolorze. Na tym tle pięknie prezentuje się duża szafka z drewna orzechowego. Umieszczono na niej dwie umywalki, dzięki czemu ze strefy higienicznej może korzystać kilka osób równocześnie. Okrągłe mosiężne lustra podkreślają rytmiczny charakter aranżacji. Warto zwrócić także uwagę na oryginalne wieszaki na ręczniki. Srebrne prostokąty dodają wnętrzu nowoczesności. Tuż obok znajduje się potężne lustro. Jest ono „niedbale” oparte o ścianę. Dzięki temu wnętrze zyskuje luźnego charakteru oraz wydaje się większe niż w rzeczywistości.

Duże lustro optycznie powiększa przestrzeń       Minimalistyczny prysznic został oddzielony wyłącznie szklaną ścianką

Minimalistyczny prysznic został oddzielony wyłącznie szklaną ścianką

Fot. Tom Kurek

Praktyczne rozwiązania

W kolejnej części łazienki znajduje się minimalistyczny prysznic typu walk-in. Jego strefa została oddzielona od reszty pomieszczenia wyłącznie za pomocą szklanej ścianki. Naprzeciw znajduje się podwieszana toaleta natomiast całą ścianę znajdującą się obok pokrywa biała zabudowa. To idealne miejsce na przechowywanie wszelkich potrzebnych przedmiotów, od środków czystości, po kosmetyki.

Jedna ze ścian została pokryta pojemną zabudową

Jedna ze ścian została pokryta pojemną zabudową

Fot. Tom Kurek

Urządzasz mieszkanie? Mamy dla Ciebie więcej inspiracji!

Opracowanie: KATARZYNA SZOSTAK

Głos został już oddany

KOS Elektro System – jakość, funkcjonalność i styl
KOS Elektro System – jakość, funkcjonalność i styl
Bestsellery
Systemowe rozwiązania produktowe OPTOLITH – piękna przeszłość, pewna przyszłość
Trwałe i ponadczasowe okładziny kwarcowe
Aquaakryl – to jest PREMIUM