Living area with a view of Warsaw

04 of June '24
w skrócie
  1. The project was created by architects from the Katarzyna Kraszewska Architektura Wnętrz studio.
  2. The apartment was created by combining two smaller ones.
  3. The living area has a view of the Warsaw skyline.
  4. The apartment was designed with plenty of storage space.
  5. For more interesting information, visit the main page of the PdD portal.

We have already presented the arrangement of the master bedroom and three children's rooms designed by Katarzyna Kraszewska. Today we take a look at the living area of the Warsaw apartment.

Ze strefy dziennej rozpościera się piękny widok na Warszawę

The living area has a beautiful view of Warsaw

Photo: Tom Kurek Styling: Katarzyna Kraszewska

Redecorating

The apartment was created by combining two smaller ones. Katarzyna Kraszewska's studio therefore carried out a major renovation. The entire layout was reinvented. All installations were also replaced, as well as floors and ceilings. In fact, the only thing that remained unchanged was the spectacular view behind the glass wall. The investors wanted the arrangement to combine elegance with functionality. They also asked architects to create plenty of storage space. They designed a built-in hallway, a large dressing room and closets, as well as a utility room with a laundry room and a pantry.

Za fornirowaną zabudową skrywa się spiżarnia

A pantry is hidden behind the veneered built-ins

Photo: Tom Kurek Styling: Katarzyna Kraszewska

The heart of the apartment is the living area that consists of a large living room with an open kitchen. The investors wanted the floors to have a warm, dark color. The coloration they chose was the starting point for the entire project. The frames of the glazing, the base of the floors, the divisions of the wall panels and the edges of the suspended ceilings introduce black lines that break this color palette.

Ciepły kolor podłogi przełamano czarnymi dodatkami

The warm color of the floor was broken with black accessories

Photo: Tom Kurek Styling: Katarzyna Kraszewska

Entertainment zone

A large sofa provides a comfortable place to relax for the whole family, but thanks to its light upholstery it does not dominate the interior. Right next to it stand small round tables, which can be easily rearranged as needed. On the window side, the lounge area is closed by a beige chaise longue. The TV wall has been finished with wood. To prevent the large surface from looking overwhelming, the architects added dynamic diagonal divisions and a distinct veneer grain. The entire space is complemented by striking speakers.

Ściana telewizyjna została pokryta drewnem

The TV wall was covered with wood

Photo: Tom Kurek Styling: Katarzyna Kraszewska

Unobvious combinations

The kitchen arrangement is based on contrasts. A distinct texture is introduced by black brushed granite. Decorative stone was used on the wall and countertop. The effect is deepened by the fluted front of the island. Strong accents were juxtaposed with simple light-colored cabinetry and veneered cabinets hiding home appliances and the entrance to the pantry.

Szczotkowany granit został zestawiony z gładką zabudową

Brushed granite was juxtaposed with smooth built-in cabinetry

Photo: Tom Kurek Styling: Katarzyna Kraszewska

The two zones are connected by the dining area. The distinct grain of the table and the upholstery of the chairs allude to the stone used in the kitchen. The lamp is a striking addition. Its delicate circles accurately illuminate the entire table, while not lowering the interior and allowing to admire the view.

Usłojenie stołu i tapicerka krzeseł nawiązują do kamienia wykorzystanego w kuchni

The grain of the table and the upholstery of the chairs refer to the stone used in the kitchen

Photo: Tom Kurek Styling: Katarzyna Kraszewska

Are you decorating your apartment? We have more inspiration for you!

Elaboration:KATARZYNA SZOSTAK

Głos został już oddany

INSPIRATIONS
Energy change in cities - efficient solutions with Aqua Thermal Super heat pump
Lighting: is it possible to save energy and money at the same time?
Architects' choice: Amaron Forma vinyl panels - an alternative to stoneware