Does the monkey connect with classic design?

31 of March '22

For many architects and interior designers, the most difficult projects are often not large-scale projects, but those that are meant to be organized for personal use. This was also the case with the interior design of The Wall studio.

salon to przestrzeń łącząca się bezpośrednio z ogrodem

The living room is a space that connects directly to the garden

photo by Magdalena Łojewska Vey photography, © The Wall - Pracownia Architektury

The architectcouple had quite a challenge - designing a space for their own use. They began by changing the functional layout - transforming four small chambers on the first floor into spacious rooms. The house was also divided into two parts. The first floor, which we will focus on in this article, functions as a common area. It was divided into a living room, a large kitchen, a comfortable bathroom with a laundry room and a technical area.

uwagę przykuwa interesujący mebel w turkusowym kolorze. To RM-58 projektu Romana Modzelewskiego z 1958 roku

Attention is drawn to an interesting piece of furniture in turquoise. It is an RM-58 of Roman Modzelewski's design from 1958

photo by Magdalena Łojewska Vey photography, © The Wall - Pracownia Architektury

a place where black and white reign supreme

The common area was to be kept in a minimalist trend - without introducing any necessary objects. An interesting solution is the development of the wall in the living room - the simple, irregular form of the edges is to evoke the impression of the Bauhaus. To this was added the unique Egg Chair designed by Arne Jacobsen in 1958. White prevails in all elements of the interior - the floor, curtains, walls and built-ins. Against this background, the aforementioned chairs and lamps stand out.

salon to zupełna dominacja bieli i czerni. Warto zwrócić uwagę na wyjątkową ściankę

The living room is a complete domination of white and black. It is worth noting the unique wall

photo Magdalena Łojewska Vey photography, © The Wall - Pracownia Architektury

Continuation of the contrast along with a colorful accent

Much more black colors appear in the kitchen. The entire kitchen is pure black with unique textured fronts of geometric character. In this way, the white of the dining area is balanced. There is another unique accent in this interior - a dark pink curtain hung on the wall between the windows. The purpose of the curtain is to bring out the standard shape of the lamps with a repeating spherical shape.

biało-czarny kontrast rozbity został przez ciemny róż

The black-and-white contrast was broken up by the dark pink

photo by Magdalena Łojewska Vey photography, © The Wall - Pracownia Architektury

Also visible in the kitchen is a painting by Edyta Grzyb - not coincidentally chosen for this interior.

It was the artwork that prompted the colors we used in the design of the house," says Patrycja Sliż of The Wall studio.

obraz Edyty Grzyb zdefiniował kolorystykę kuchni

Edyta Grzyb's painting defined the color scheme of the kitchen

Photo by Magdalena Łojewska Vey photography, © The Wall - Pracownia Architektury

Do monkeys dream of colorful bathrooms?

A unique accent in the first floor restroom is the bathroom. It is the only place in the rest area that strikes a completely different color tone. It is dominated by pale pink with black. These colors are interspersed among the elements and accessories. However, the most eye-catching is the monkey figure next to the mirror, which, climbing up the interior, also serves as a lighting feature.

Łazienka to zupełnie inna tonacja kolorystyczna. Uroku dodaje niewielka małpa.

The bathroom is a completely different color scheme. A small monkey adds charm

photo by Magdalena Łojewska Vey photography, © The Wall - Pracownia Architektury

just the beginning

The rest area is one part of the interior designed by The Wall for personal use. It is dominated by a leakingly organized space with classic furniture, the dominance of white and black, and subtle breakthroughs. The private zone, quite different from the lounge area, will be the subject of another article.

detale miały być minimalistyczne

The details were supposed to be minimalist

photo by Magdalena Łojewska Vey photography, © The Wall - Pracownia Architektury

developed by Wiktor Bochenek

Głos został już oddany

INSPIRATIONS
Complete interiors, or conscious design and living
Glass lighting installations in interiors
Glassini SMART balustrades - the strength of aluminum balustrades with free choice of fillings