An atmospheric interior for a single woman in a 1950s townhouse.

18 of October '22

How to "conjure up" a comfortable two rooms for a young lawyer from a studio apartment in a 1956 tenement house, right next to the Royal Baths Park?

Dining area

Dining area

© AAR Home Design

Such a challenge was received from a young law graduate, Agnieszka Adaszewska Rajpert of AAR Home Design studio. The guidelines from the investor were clear: a separate bedroom is needed, it has to be cozy and feminine, a little French, a little Scandinavian. Closets for storing a large amount of closet and pastel colors: blues, cream and beiges are important. Materials? As close to nature as possible: oiled wood, linen, cotton. After analyzing the design possibilities, the architect suggested a complete redesign of the space.

Salon

Living room

© AAR Home Design

Thelocation of the kitchen changed, which was converted into an annex and moved to the living room. From the place where the kitchen was previously located, it was possible to create a tiny bedroom accommodating a 140 cm wide bed and a large 150 cm built-in closet. Thanks to the partial demolition of the walls, the bathroom was also enlarged, now accommodating a convenient shower, toilet, built-in washing machine and sink.

Bedroom Bathroom

Bedroom and bathroom

© AAR Home Design

Renovations in the townhouse entailed replacing all electrical and plumbing. Three walls were partially demolished, and new walls were added to enlarge the bathroom and build a "frame" for the kitchenette. The gas kitchen was abandoned, replaced by a nice electric hob. The building's electrical system proved too weak to accommodate an induction hob. An attempt to expose the brick wall, which was actually partly made of crumbled World War II-era demolition bricks mixed with mortar, was unsuccessful.

Kitchenette

Kitchenette

© AAR Home Design

All the furniture has been replaced. The oak floor, laid in a herringbone pattern in the living room, was preserved. It has been veneered and oiled. It creaks a little, but the investor doesn't mind it at all and testifies to the history of the building. All the furniture, in whipped cream color, was custom-made. So were the baseboards. The cabinets were designed to accommodate, as much stuff as possible. The added wall accommodates an additional toiletries cabinet on the bathroom side, and a shoe cabinet on the hallway side. The whole thing faces the wall and is practically invisible. There are many such "hidden" storage places in this apartment, as every centimeter mattered.

The interior is distinguished by oak flooring

The interior is distinguished by oak flooring

© AAR Home Design

Are you decorating your apartment? We have more inspiration for you! Click HERE

Compiled by: KATARZYNA SZOSTAK

Głos został już oddany

INSPIRATIONS
Richter Spielgeräte playgrounds dedicated to very demanding customers
Garden furniture equipped with photovoltaic panels
UNICOM-STENZEL: small urban architecture in retro style