A simple story - a delicate interior with a unique wallpaper

05 of May '22

How to furnish a small apartment to be both bright and spacious? This challenge was taken up by the LBWA studio designing arrangements in a spatially limited interior in Poznan's Lazarus.

garderoba została oddzielona od sypialni ścianą

The closet was separated from the bedroom by a wall

photo: Pion Studio © LBWA

minor layout changes and a contrasting kitchen

The apartment is located in a new building, but the interior architects decided to slightly change its layout. They were primarily concerned with improving functionality and adapting it to the investors' needs. The changes involved removing part of the wall separating the living room from the kitchen to open up the space.

The kitchen 's built-in is intended to affect the living area by contrasting. This can be seen primarily in the dark metallic color scheme. Despite the opening, the kitchen was separated by a dark blue kitchen island. The fronts in the lower and upper part are dominated by deep, dark granite, which contrasts with the partial white cabinetry located around the kitchen.

kuchnia ma kontrastować z salonem

The kitchen is meant to contrast with the living room

Photo: Pion Studio © LBWA

living area, or relaxation space

The living room, which creates a calm and gentle aura of relaxation, is primarily kept in white colors. On the walls it is difficult to find a breakthrough except for a small graphic behind the sofa and a bookshelf. Vertical radiators, almost sunk into the walls, were adjusted in an interesting way.

On the floor, a parquet floor laid in a herringbone pattern was decided upon. The furniture in this area was primarily intended to be light and unobtrusive. Their color scheme is simple, subdued and delicate. In addition to the classic color of wood, blacks and grays appear. It is worth noting an interesting lamp in the shape of a sphere suspended on a "broken" crossbar.

An interesting solution is a dresser specially designed for this interior, finished in oak veneer on a light black frame. Behind the sliding fronts hidden, among other things, audio equipment.

uwagę przykuwa wyjątkowa lampa

The attention is drawn by a unique lamp

Photo: Pion Studio © LBWA

over a sea of leaves

The night zone was created by combining two rooms, which made it possible to create a spacious bedroom with a separate area for a closet. The bed was made of solid wood, which gives it a minimalist, natural character. The wallpaper behind the bed also catches the eye, with a black and white natural thicket of plants, which naturally corresponds with the wooden furniture and plants placed in the bedroom.

w sypialni uwagę przykuwa tapeta

In the bedroom, the wallpaper catches the eye

Photo: Pion Studio © LBWA

Compiled by Wiktor Bochenek

Głos został już oddany

INSPIRATIONS
Richter Spielgeräte playgrounds dedicated to very demanding customers
Garden furniture equipped with photovoltaic panels
UNICOM-STENZEL: small urban architecture in retro style