Industrial living area

12 of July '23
w skrócie
  1. Architaste studio is responsible for the project.
  2. The apartment has an area of 125 square meters and is located in the Wola Justowska district of Cracow.
  3. The apartment features a cement floor that resembles concrete.
  4. The raw materials have been insulated with wood.
  5. For more interesting information, visit the main page of the PdD portal.

The space of this 125-square-meter apartment located in Cracow's Wola Justowska district is the result of combining two smaller adjoining apartments. Architaste studio is responsible for its design.

Wnętrze wypełnione jest roślinami

The interior is filled with plants

© Architaste

Two zones

The apartment has been divided into two zones. The living zone includes an entrance hall, living room with dining room, kitchen, bathroom and guest room. The private zone includes a spacious bedroom with a walk-in closet, a study, a laundry room and the owners' private bathroom accessible from the bedroom. The two zones are connected by a long, yet pleasant and atmospheric corridor.

Dwie strefy łączy przytulny korytarz

The two zones are connected by a cozy corridor

© Architaste

Bold choices

Raw materials are combined here with simple geometric forms. The cement floor, textured to resemble concrete. It was designed at the request of the owner, who likes bold aesthetics. The owners wanted to achieve an elegant, timeless and atmospheric interior using simple means. The raw finish of the walls and floors contrasts with the warmth of wood, used on the sliding doors, ceiling and in the accessories.

Surowe materiały łączą się tu z drewnem

Raw materials are combined here with wood

© Architaste

In a good rhythm

An important role in the interior is played by rhythm, i.e. the use of the same element in greater numbers. This procedure makes a seemingly very modern interior become elegant and acquire a classical element. We can see it, for example, in the arrangement of the lamellas on the ceiling, as well as in the arrangement of the lamps over the island, which resemble a classical colonnade.

Aranżacja jest rytmiczna

The arrangement is rhythmic

© Architaste

Contrast and rhythm

The interior gains its appeal from the use of many contrasts and the combination of different structures and materials. The classic base of the interior is contrasted by numerous asymmetrical forms. A great example is the ceiling in the living room, whose rhythmic structure contrasts with irregularly placed lamps. We can have the impression that the lamps randomly, like mushrooms after rain, grow out of the ceiling.

Lampy zostały rozmieszczone nieregularnie Sufit został wykończony lamelami

The lamps have been placed irregularly on the lamellar ceiling

© Architaste

Are you decorating your apartment? We have more inspiration for you!

Compiled by:KATARZYNA SZOSTAK



Głos został już oddany

INSPIRATIONS
Complete interiors, or conscious design and living
Glass lighting installations in interiors
Glassini SMART balustrades - the strength of aluminum balustrades with free choice of fillings